Implanturi Dentare

Zâmbește din nou cu încredere!

Implanturile dentare

Implanturile dentare sunt una dintre cele mai populare soluții pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea sunt dispozitive metalice în formă de șurub, care sunt plasate în osul maxilar și acționează ca o bază solidă pentru montarea unei coroane dentare. 

Procedura de implant dentar 

Procedura de implant dentar implică mai multe etape, iar durata totală a procesului poate dura de la câteva luni până la un an, în funcție de complexitatea cazului. 

  • Prima etapă este pregătirea zonei afectate și evaluarea stării generale de sănătate a pacientului. După ce medicul stomatolog a evaluat cazul și a planificat tratamentul, se va efectua o intervenție chirurgicală pentru inserarea implantului. 
  • După inserarea implantului, este necesară o perioadă de recuperare pentru ca osul să se integreze în jurul implantului și să se formeze un nou țesut gingival. În acest timp, pacientul poate purta o proteză dentară temporară. 
  • Etapa finală implică montarea coroanei dentare personalizate, care va fi atașată de implantul dentar.

Tipuri de implanturi dentare 

Există diferite tipuri de implanturi dentare, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. 

  • Implanturile dentare endosteale sunt cele mai populare și sunt plasate direct în osul maxilar. Acestea sunt cele mai solide și pot susține cel mai multe tipuri de coroane dentare. 
  • Implanturile dentare subperiostale sunt plasate sub stratul de țesut gingival și deasupra osului maxilar. Acestea sunt mai puțin frecvente și sunt folosite atunci când nu există suficient os disponibil pentru a susține implanturile endosteale. 
  • Implanturile dentare zygomatic sunt implanturi mai lungi și sunt plasate în osul zigomatic, care este situat mai sus decât osul maxilar. Acestea sunt utilizate atunci când osul maxilar nu poate susține implanturile endosteale.

Recuperarea după implantul dentar 

Recuperarea după implantul dentar poate varia în funcție de cazul pacientului. În general, este necesară o perioadă de câteva luni pentru ca osul să se integreze complet în jurul implantului. 

În timpul primele săptămâni după intervenția chirurgicală, este important să evitați alimentele tari și să respectați instrucțiunile medicului stomatolog cu privire la igiena orală. Este, de asemenea, important să evitați fumatul și alcoolul, deoarece acestea pot încetini procesul de vindecare.