Protetică  Dentară

Bucură-te din nou de momentele frumoase din viață...

Protetică  Dentară

Oamenii au acordat întotdeauna o importanță deosebită unui zâmbet frumos și sănătos. Cu toate acestea, din diverse motive, mulți dintre noi se confruntă cu probleme dentare care afectează estetica și funcționalitatea dinților noștri. Însă, datorită avansărilor din domeniul stomatologiei, soluții inovatoare au fost dezvoltate pentru a ne reda un zâmbet strălucitor. Una dintre aceste soluții este protetica dentară.

Ce este protetica dentară?

Protetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă de înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați cu proteze sau lucrări dentare. Aceasta se concentrează atât pe aspectul estetic, cât și pe funcționalitatea optimă a dinților. Protetica dentară oferă pacienților soluții personalizate, adaptate nevoilor și bugetului fiecăruia.

Tipuri de proteze dentare

a) Proteze dentare totale: Acestea sunt utilizate atunci când pacientul nu mai are niciun dinte în arcada dentară. Protezele dentare totale sunt realizate din materiale rezistente și durabile și sunt susținute de țesutul gingival și de forma maxilarului. Ele pot fi îndepărtate și reintroduse de către pacient.

b) Proteze dentare parțiale: Sunt recomandate atunci când pacientul are încă dinți naturali sănătoși în arcada dentară. Protezele dentare parțiale sunt create pentru a înlocui dinții lipsă, iar suportul este asigurat de dinții naturali rămași și de țesuturile adiacente. Aceste proteze pot fi confecționate din diferite materiale, cum ar fi acrilatul sau scheletul metalic.

c) Coroane și punți dentare: Aceste lucrări dentare sunt utilizate pentru a înlocui un dinte lipsă sau a restabili forma și funcționalitatea unui dinte deteriorat. Coroanele dentare sunt proteze care acoperă un dinte natural, în timp ce punțile dentare sunt utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, ancorându-se pe dinții naturali vecini.

Beneficiile proteticii dentare

  • Restaurarea funcționalității masticatorii: Protezele dentare permit pacienților să mestece și să mestece alimentele corespunzător, ceea ce îmbunătățește digestia și calitatea nutriției. 

  • Îmbunătățirea esteticii dentare: Protetica dentară are un impact semnificativ asupra aspectului fizic